headerimage
#
Enkelglas vensterglas kan gebruikt worden voor diverse toepassingsgebieden. Hieronder treft u een korte uitleg aan van de verschillende types enkelglas.

Uiteraard kunt u het enkel glas ook laten bewerken, denk aan bijvoorbeeld aan facet slijpen, zandstralen, gaten boren etc.
Blank glas
Het meest gebruikte blank glas is floatglas. Floatglas is een veelvoorkomend glassoort die vrijwel alle ruiten hebben die u dagelijks tegenkomt. Floatglas wordt gemaakt door gesmolten glas verspreid over een bad vloeibaar tin. Dit wordt zo geproduceerd omdat vloeibare metalen een perfect oppervlak hebben, door de eigenschappen van het metaal blijft het glas keurig op dit oppervlak drijven. Zo kunnen voordelig en nauwkeurig grote glazen platen gemaakt worden.

Floatglas is geschikt om te gebruiken als raam of ruit, doordat het glad is en een kaarsrechte oppervlakte heeft met een uniform dikte. De materiaaleigenschappen van het floatglas kunnen worden afgestemd op het eindproduct.
 
Wij bieden Floatglas in verschillende diktes aan: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 of meer mm.
Gekleurd glas
Enkelglas is verkrijgbaar in diverse kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn groen, grijs en brons. Gekleurd glas wordt toegepast in zonwerende combinaties tegen de UV straling en kan gebruikt worden om inkijk te beperken. Daarnaast heeft het een decoratieve waarde.
Draadglas
In draadglas is een net van metaaldraad aangebracht. Draadglas valt onder de verzamelnaam van veiligheidsglas, wanneer het breekt is er minder kans op ongevallen.
Ontspiegeld glas
Opvallend licht wordt door ontspiegeld glas in mindere mate gereflecteerd. Ontspiegeld glas wordt veelvuldig gebruikt bij ingelijst glas (fotolijstjes e.d.).
Figuurglas
Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas waarop een patroon is aangebracht. 10-tallen verschillende varianten met ieder zijn eigen patroon zijn beschikbaar van figuurglas.
Gelaagd glas
Gelaagd glas bestaat uit minimaal twee glasbladen met daartussen minimaal één plastic tussenlaag. Deze samenstelling zorgt voor een strek geheel en een veilige oplossing. Waardoor gelaagd glas zich tot veiligheidsglas mag rekenen. Mocht het glas breken dan worden de scherven bijeen gehouden door de plastic tussenlaag.
Spiegels
Spiegels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten glas. Zo zijn er spiegels verkrijgbaar speciaal voor de badkamer. Of spiegels die aan hoge veiligheidseisen voldoen.

Geheel vrijblijvend informeren?

Neem contact met ons op

Recent werk