headerimage
#
Isolerend dubbelglas en HR++ beglazing: niet zomaar glas
Wat is Isolerend dubbelglas?
Isolerend dubbelglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht.
Wat is HR++ Isolatieglas?
HR++ beglazing (Hoog-Rendements-beglazing) is isolerend dubbelglas met een nog veel betere warmte-isolatie (tot ongeveer 3x betere isolatie dan isolerend dubbelglas). Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dunne warmte-reflecterende coating is aangebracht en de spouw niet meer met lucht maar met een speciaal gas is gevuld (bijv. Argon).
Overige toepassingen
Zonwerend, geluidwerend, brandwerend, inbraakwerend en het voorkomen van letsel, zelfreinigend, glas-in-lood tussen isolatieglas, horizontale jaloeziën tussen isolatieglas in. Al deze eigenschappen kunnen in één product gecombineerd worden.

Het plaatsen van dubbelglas
Om de kwaliteit van isolerend dubbelglas en HR++ te garanderen en de eigenschappen tot hun recht te laten komen, moet de beglazing op de juiste wijze worden geplaatst. In Nederland zijn hier normen voor ( NPR 3577, ofwel Nederlandse Produkt Richtlijn ). Voor het plaatsen van de beglazing is dus deskundigheid, kennis , en vakmanschap nodig. Laat dit bij voorkeur dan ook verzorgen door een professionele glaszetter zoals Goutier Glasservice.

Geheel vrijblijvend informatie?

Neem contact op met ons

Recent werk