headerimage
#
Gelaagd glas valt onder de categorie veiligheidsglas en wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast.
Gelaagd glas bestaat uit 2 of meerdere glasplaten met daartussen 1 of meerdere polyvinylbutral folie. Door het aantal glasplaten en folies te veranderen, verkrijgt men verschillende toepassingen.
Bij breuk zorgt de folie er voor dat de glasstukken op hun plaats blijven. Hierdoor behoudt de glasplaat zijn functie tot het wordt vervangen. Bij breuk blijven de stukken glas aan de folie kleven. Hierdoor voorkomt men letsel.

Wij zijn als glasleverancier wettelijk verplicht onze afnemers te wijzen op situaties waarbij de kans op letsel bij glasbreuk groter is dan normaal. Dit is vastgelegd in de zogenaamde NEN – norm ( NEN 3569 ).
Gelaagd glas

Voorbeeld gelaagd glas

Toepassingen zijn onder andere: dakbeglazing en overkappingen, ramen en deuren met een lage borstwering, bescherming tegen inbraak en vandalisme, afscherming van loketten bij banken en andere instanties, letselbescherming in bijvoorbeeld gymzalen etc. . Maar ook kogelwerend glas is gelaagd veiligheidsglas. Gelaagd glas is verkrijgbaar in blank, grijs, brons, groen en gematteerd.
Ook zijn er diverse kleuren in de polyvinylbutral folie verkrijgbaar.

Geheel vrijblijvend informeren?

Neem contact ment ons op

Recent werk